Прокуратура Київщини повернула державі землю з незаконного володіння родича депутата

Прокуратура Київщини повернула державі землю з незаконного володіння родича депутата

Укрінформ
Обухівський районний суд задовольнив позов прокуратури Київщини про повернення державі 6 га земель водного фонду на території Української міськради Обухівського району вартістю понад 68 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Обухівський районний суд задовольнив позов прокуратури Київської області про повернення у державну власність 6 га земель водного фонду на території Української міської ради Обухівського району вартістю понад 68 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Судом було встановлено, що Обухівська районна державна адміністрація у 2009 році, за рахунок земель водного фонду, передала у власність трьох громадян земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, які в подальшому через низку цивільно-правових угод набуто у власність родичем народного депутата України.

Зокрема, спірні земельні ділянки знаходяться на 11-12 км, так званої Великої дамби, в смузі між дамбою та руслом річки Дніпро. Окрім цього, встановлено, що частина вказаних земельних ділянок на площі понад 1,5 га покрита водою.

У Генпрокуратурі наголошують, що відповідно до чинного законодавства у приватну власність не можуть передаватись землі водного фонду. Враховуючи викладене, суд підтримав позицію прокуратури та повернув державі із незаконного володіння вказані землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-