НАБУ вимагає для Кулика домашнього арешту

НАБУ вимагає для Кулика домашнього арешту

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України знайшли військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика та повідомили, що вимагатимуть для нього цілодобового домашнього арешту.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"У п’ятницю, 1 липня, детективи Національного антикорупційного бюро України встановили фактичне місцезнаходження військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика та вручили останньому погоджені Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою копії клопотань з матеріалами про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відсторонення від займаної посади", - йдеться в повідомленні.

Як нагадали в НАБУ, під час досудового розслідування встановлено, що в період з 2011 по 2015 рік, перебуваючи на службі в органах прокуратури, підозрюваний отримав сукупний дохід у розмірі понад 1 млн 670 тис. гривень. Більшість цих коштів була витрачена у закладах харчування, на автозаправних станціях та у магазинах. Водночас у цей же період витрати Кулика перевищили його дохід на 2,6 млн грн і склали близько 3,4 млн грн.

Військового прокурора сил АТО неодноразово викликали прийти на допит до НАБУ як у статусі свідка, так і підозрюваного, однак він дотепер не з’являвся на виклики, без поважних причин. Черговий допит заплановано на 2 липня.

Кулика підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу України ("Незаконне збагачення"). У разі визнання судом його провини військовому прокурору сил АТО загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, 29 червня детективи НАБУ за місцем проживання військового прокурора сил АТО Кулика провели обшуки, по закінченню яких здійснили повідомлення йому про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-