Генпрокурор: Я не збираюся захищати Кулика

Генпрокурор: Я не збираюся захищати Кулика

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевнив, що жодним чином не захищатиме військового прокурора Костянтина Кулика, який нині перебуває в полі зору НАБУ за те, що його витрати значно перевищують прокурорську зарплату.

Про це генпрокурор сказав у Миколаєві під час брифінгу з нагоди представлення нового прокурора.

«У цій країні немає недоторканних. Кулика я не збираюся захищати, він буде відповідати як будь-який громадянин України. Перед законом усі рівні», - сказав Луценко.

При цьому він додав, що надалі має намір координувати свої дії з НАБУ та антикорупційною прокуратурою щодо резонансних справ.

Як повідомляв Укрінформ, детективами НАБУ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні від 25 грудня 2015 року за фактом незаконного збагачення військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика за попередньою правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень - за статтею 382-2 Кримінального кодексу.

29 червня 2016 року детективами НАБУ по місцю проживання Кулика було проведено обшуки, під час яких здобуто відомості, які будуть використані у якості доказів у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення. Після завершення вказаних слідчих дій детективи НАБУ повідомили Кулику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Процесуальними керівниками погоджено клопотання про обрання запобіжного заходу Кулику і відсторонення від посади (запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю). Кулика офіційно викликали на допит на 2 липня приблизно на 11.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-