Луценко представив нового прокурора Миколаївської області

Луценко представив нового прокурора Миколаївської області

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив нового прокурора Миколаївської області. Ним став вихідець зі Львівщини Тарас Дунас.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я готовий співпрацювати з громадськістю, але ніхто не буде диктувати мені, хто саме буде прокурором області. Тому я прийняв рішення призначити прокурором Миколаївської області старшого радника юстиції Тараса Дунаса», - сказав Луценко.

Він також зазначив, що навіть якби Президент України Петро Порошенко не ініціював  звільнення досі діючого прокурора Вячеслава Кривов'яза, ця зміна все одно відбулася б.

«Я вважаю, що на Миколаївщині діє організоване злочинне угруповання, яке узурпувало частину влади. Саме тому прокурором має бути людина, яка не має жодних зв'язків із регіоном», - зазначив генпрокурор.

Новопризначений прокурор родом зі Львівщини, йому 39 років, тривалий час працював в органах прокуратури цієї області. А останні 2 роки працює в Генеральній прокуратурі України. Сам він зазначає, що ні він, ні його дружина не мають жодного бізнесу, всі доходи зазначені у декларації.

Нагадаємо, що 15 червня Президент України Петро Порошенко, перебуваючи з робочим візитом на Миколаївщині, повідомив, що наполягатиме на відставці прокурора області. Причина – корупційний скандал за участю першого заступника голови ОДА Миколи Романчука.

Фото: rbc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-