Кулику світить домашній арешт і браслет - САП

Кулику світить домашній арешт і браслет - САП

Укрінформ
У разі чергової неявки на допит військового прокурора Костянтина Кулика до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до нього буде застосований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це під час прес-конференції повідомив заступник керівника САП Максим Грищук.

«Нами погоджено клопотання про обрання для Кулика запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту. Також погоджено клопотання для відсторонення з посади, здачі закордонного паспорту для унеможливлення його виїзду за кордон. Будемо клопотати про зобов'язання Кулика носити електронний засіб контролю»,- сказав Грищук.

За словами прокурора, у разі неявки на черговий допит, який запланований на завтра, до Кулика буде вжито заходи примусового приводу.

Грищук також нагадав, що 29 червня під час обшуків у помешканні Кулика йому було вручено повідомлення про підозру і наразі він має статус підозрюваного за статтею 368 частиною 2, яка передбачає незаконне збагачення.

Прокурор САП повідомив, що кримінальна справа відносно Кулика була порушена ще 25 грудня 2015 року.

«Ця справа розслідується більше як півроку, були зібрані докази і ми дійшли висновку, що вони достатні для висунення підозри Костянтину Кулику», - зазначив Грищук.

За його словами, в ході розслідування кримінальної справи був проаналізований офіційний дохід Кулика з 2011 по 2015 роки та вартість набутого ним майна.

«За останні два роки він заробив 1 млн 600 тис., а набув майна на понад 3 млн гривень», - зазначив прокурор.

Він додав, що у подальшому має бути з'ясовано, звідки взялася різниця між доходом та видатками Кулика.

Як повідомляв Укрінформ, детективами НАБУ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні від 25 грудня 2015 року за фактом незаконного збагачення військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика за попередньою правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень - за статтею 382-2 Кримінального кодексу щодо незаконного збагачення в 2014-2016 роках.

29 червня 2016 року детективами НАБУ по місцю проживання Кулика було проведено обшуки, під час яких здобуто відомості, які будуть використані у якості доказів у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення. Після завершення вказаних слідчих дій детективи НАБУ повідомили Кулику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Процесуальними керівниками погоджено клопотання про обрання запобіжного заходу Кулику і відсторонення від посади (запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю). Кулика офіційно викликали на допит на 2 липня приблизно на 11.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-