Відсьогодні в Україні дорожчають тепло та гаряча вода

Відсьогодні в Україні дорожчають тепло та гаряча вода

Укрінформ
Тарифи на теплову енергію, гаряче водопостачання та електроенергію для промисловості зростають в Україні з 1 липня.

Зокрема, середньозважена ціна на одну гігакалорію тепла підвищиться з 534 до 1043 грн. Таким чином, тариф на тепло і послуги центрального опалення зросте для споживачів на 75-90% залежно від конкретного підприємства теплопостачання.

Тариф на централізоване опалення для споживачів, які не мають будинкових чи квартирних лічильників та сплачують за нормами споживання, з 1 липня 2016 року становитиме 32,97 грн/кв. м за місяць (з ПДВ).

Тариф на гаряче водопостачання зросте для українців до 63-78 грн за кубометр. Конкретна ціна залежатиме від постачальника, а також від наявності сушарки для рушників у квартирі.

Крім того, з 1 липня будуть підвищені тарифи на електроенергію для промислових споживачів. Зокрема, перша категорія промспоживачів отримала 10% підвищення, а друга категорія відсьогодні сплачуватиме на 8,2% більше.

Як повідомлялося, Кабмін з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. кубометрів, для виробників теплової енергії - 6,81 тис. грн за 1 тис. кубометрів (з урахуванням тарифів на транспортування та ПДВ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-