Прикордонники з більшою зарплатою хабарів уже не просять

Прикордонники з більшою зарплатою хабарів уже не просять

Укрінформ
Збільшення грошового забезпечення прикордонників сприяло зменшенню неправомірних дій з їхнього боку на кордоні.

Таку думку висловив у четвер на прес-конференції в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби - прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вагомим стимулом для зменшення неправомірних дій на кордоні стала ліквідація диспропорцій у грошовому утриманні прикордонників порівняно з військовослужбовцями Збройних сил України. В результаті різко збільшилася кількість відмов військовослужбовців від неправомірної вигоди під час несення служби», - сказав Слободян.

Він зауважив, що з 13 травня (початок операції "Чисті руки") було зафіксовано 155 таких випадків, і майже половина з них - впродовж останніх двох тижнів, тобто після виплати підвищеного грошового утримання військовослужбовця.

Водночас, за словами Слободяна, за цей період було затримано 12 військовослужбовців за підозрою в отриманні неправомірної вигоди.

Загалом з початку року з ініціативи Держприкордонслужби інформація про 51 випадок з ознаками корупційних проявів військовослужбовців внесено до ЄРДР. Майже 380 осіб звільнено з лав відомства "за негативними статтями", додав Слободян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-