Головного санлікаря України затримали за розкрадання бюджету - Аваков

Головного санлікаря України затримали за розкрадання бюджету - Аваков

Укрінформ
Головного санітарного лікаря України Святослава Протаса та начальника департаменту Санітарної служби України Олександра Чепурного затримано у рамках розслідування справи про розкрадання бюджетних коштів.

Спільна операція проводилася і розроблялася Нацполіцією і НАБУ, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно в робочому кабінеті затримано головного санітарного лікаря України Святослава Протаса з начальником департаменту Санітарної служби України Чепурним. Одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані", - написав він.

За словами міністра, група чиновників на чолі з Протасом розробила і запровадила злочинну схему розкрадання великої суми бюджетних коштів. При переведенні у готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 тисяч грн) учасники оборудки були затримані.

"Протас був затриманий у власному кабінеті як організатор розкрадань. Він діяв цинічно - попередньо змовившись про те, як і за якими правилами викрадатимуться і відмиватимуться бюджетні кошти. Усім довели правило та "обов'язки" - і всі погодилися брати участь в оборудці... і тільки один (!) сказав - НІ", - написав керівник МВС.

За його даними, оперативниками НАБУ і Нацполіції за час стеження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-