Гриневич обіцяє

Гриневич обіцяє "філософські" новації у школі

Укрінформ
Нова українська 12-річна школа, що стартує 2018-2019 навчального року, включатиме підходи методики "Філософія для дітей".

Про це поінформувала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час презентації новітньої методики професором Джінваном Парком (Gyeongsang National University, Південна Корея).

"У серпні ми оприлюднимо концепцію нової української школи. Вона буде широко обговорюватися серед освітян, батьків, роботодавців, громадянського суспільства. Потім ми приступимо до формування нових стандартів середньої освіти. З допомогою польських експертів ми вже розпочали роботу над рамкою цих нових стандартів шкільної освіти, розробка яких буде йти наступного навчального року. Далі ми маємо рік на підготовку стандарту початкової школи. І ми прогнозуємо, що 2018-2019 навчального року діти, які підуть в перший клас, підуть до нової української 12-річної школи, як в усіх країнах ЄС зокрема. І ця школа матиме принципову різницю не тільки в тривалості навчання, але вона буде мати новий зміст, який грунтується на компетентностях, і нові методи викладання, які грунтуються на підходах методики "Філософія для дітей", - сказала Гриневич.

Вона зазначила, що для МОН важлива робота з Малою академією наук щодо розповсюдження цих підходів серед учителів, оскільки навіть при сьогоденному навчанні вони можуть їх застосовувати. 

"Ідеї методики "Філософія для дітей" розповсюджує Мала академія наук саме в тих осередках, де готові вчителі, які мають імплементувати цю філософію. В ній є дуже важливі підходи, що стосуються методології навчання в новій українській школі, яка концептуально відрізняється від сьогоднішньої школи - вона не має бути орієнтована на репродукцію знань, а на формування основних вмінь вищого порядку для того, щоб людина була готова вирішувати складні життєві проблеми і самореалізуватися. Це головне завдання нової української школи", - підкреслила Гриневич.

Міністр також зазначила, що МОН вже веде перегляд програм початкової школи щодо того, аби розвантажити їх від зайвої теоретичної інформації, яка не відповідає віковим особливостям дітей, і хоче на відкритих платформах представити зразки нових підходів - навчальних матеріалів і методик викладання.

"Ми будемо просити наших корейських колег, щоб вони надали нам зразки таких методик, аби ознайомити усіх наших учителів, щоб вони мали можливіть застосувати дані підходи під час навчального процесу", - звернулася вона до професора Джінвана Парка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-