Загиблого в АТО Сліпака поховають у Львові

Загиблого в АТО Сліпака поховають у Львові

Укрінформ
Всесвітньо відомого оперного співака Василя Сліпака, який загинув у зоні АТО, захищаючи суверенітет і цілісністьУкраїни, поховають у Львові.

Про це Укрінформу повідомила прес-секретар міського голови Львова Христина Процак.

"Василя Сліпака, який з перших днів Революції Гідності захищав права свого народу і добровольцем пішов воювати у зону АТО, поховають у Львові на Личаківському кладовищі",- зазначила Процак.

Дати похорону прес-секретар не назвала, оскільки вирішується питання щодо перевезення тіла загиблого на малу батьківщину та тривають узгодження з рідними героя.

Громада Львова висловила свої співчуття рідним та близьким загиблого.

Василь Сліпак був вихованцем і солістом Львівської хорової капели «Дударик», закінчив консерваторію (зараз - Музична академія ім. М. Лисенка). У 14 років юний вокаліст побачив Канаду і Америку, виступив у Карнегі-хол. У нього виявився рідкісний голос - контр-тенор. Таких всього два в Україні. Для нього писали пісні. Ще студентом він виграв конкурс у французькому місті Клермон. Після цього два роки їздив до Франції, співав там, аж поки в 1996 році йому не запропонували залишитися там назавжди - на фестивалі Моцарта у Франції йому запропонували контракт. Він зробив серйозну сольну кар'єру в Європі. Також проходив до фіналу конкурсів у Будапешті, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку та Парижі. Він співав на «Радіо Франс», в турне по країні і за кордоном.

 Василь Сліпак прожив у Франції 19 років, співав у паризькій Гранд-опера, проте з початком Революції Гідності кинув європейську кар’єру та повернувся в Україну. Після Майдану став волонтером, а згодом пішов воювати в 7-й окремий батальйон ДУК. Обрав собі позивний "Міф" - скорочення від Мефістофель зі своєї улюбленої опери "Фауст".

Загиблому було лише 42 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-