Афанасьєв каже, що ще не відчув себе вільним

Афанасьєв каже, що ще не відчув себе вільним

Укрінформ
Колишній український політв'язень Геннадій Афанасьєв першу матеріальну допомогу після звільнення з російської неволі отримав від російських правозахисників.

Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Першу допомогу після повернення в Україну мені надали саме російські громадські організації, які допомагать українським політв'язням у Росії. Їх багато, назву, наприклад, "Росузник", - сказав Афанасьєв.

Він розповів, що наразі у нього немає ані житла, ані роботи і він не знає, як реалізувати те прагнення захищати хлопців, яке в нього є.

За словами Афанасьєва, якщо повернутися до фотографії, якою можна було б заробити на життя, він не матиме змоги допомагати політв'язням. "Це важко поєднувати, бо не можна там і там робити по півсправи, все у цьому житті треба робити дуже гарно", - переконаний колишній політв'язень.

Він зазначив, що не знає, до кого йому звертатися, аби вирішити побутові та інші питання, і не впевнений, що має на це право.

"Я не почуваюся героєм, і не знаю, як бути, бо тільки-но повернувся з в'язниці. Це така перевтома! Я ще не бачив цієї свободи і не зрозумів, що й до чого. Коли ви повертаєтеся з роботи додому, ви відчуваєте: "О, як добре вдома". А я повернувся з полону, але цього відчуття не можу отримати. Мама незабаром поїде назад у Сімферополь, а мені через ФСБ туди не можна", - сказав Афанасьєв.

Повну версію інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-