Спільні з НАТО навчання Rapid Trident стартували в Україні

Спільні з НАТО навчання Rapid Trident стартували в Україні

Фото
Укрінформ
На Яворівському полігоні в Львівській області розпочалися масштабні українсько-американські військові навчання Rapid Trident-2016.

Про початок навчань повідомляється на сторінці Генштабу ЗСУ в Фейсбуці.

"На церемонії відкриття, під час виконання державних гімнів України та США, на щогли підняли прапори обох країн. Прапор України піднімали військовослужбовці Національної гвардії та одного з підрозділів Збройних Сил України, які залучаються до навчання у складі українського контингенту, а прапор Сполучених Штатів – бійці угрупування командування Сухопутних військ США в Європі та Національної Гвардії штату Каліфорнія", - йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони, участь у навчаннях візьмуть понад 1800 військовослужбовців з 13 країн світу. Окрім України та США до навчань залучено військовослужбовців Канади, Великобританії, Болгарії, Литви, Туреччини, Румунії, Грузії, Республіки Молдова, Республіки Польща, Королівства Норвегії та Королівства Швеції.

Найбільші іноземні контингенти – від армій США та Канади, загалом понад 400 осіб. Вітчизняне угрупування, задіяне у міжнародному військовому навчанні, представлено військовослужбовцями однієї з бойових бригад Сухопутних військ ЗС України, військовослужбовцями ВДВ ЗС України, Морської піхоти, курсантами Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військової академії з міста Одеса та окремим підрозділом Національної Гвардії України. Переважна більшість українських військовослужбовців із досвідом участі у бойових діях в зоні АТО.

До військових маневрів залучатимуть бронетехніку і армійську авіацію, проводитимуть також навчальні стрільби зі стрілецької зброї. Триватимуть навчання Rapid Trident-2016 до 8 липня.

Офіційна церемонія початку навчань пройшла в Центральному військовому містечку Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у селі Старичі Яворівського району Львівщини.

У Міноборони України раніше повідомили, що на 2016 рік запланована участь підрозділів Збройних сил України у десяти багатонаціональних навчаннях.

Нагадаємо, у червні Військово-морські сили Румунії та США провели спільні військові навчання у водах Чорного моря.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-