У Житомирі зупинилися учасники всеукраїнського велопробігу

У Житомирі зупинилися учасники всеукраїнського велопробігу "Вишиваний шлях"

Укрінформ
Маршрут у формі орнаменту вишиванки із Ужгорода і Харкова до Києва завершують долати дві групи учасників всеукраїнського велопробігу "Вишиваний шлях", аби зустрівшись у столиці на День Конституції, довести, що схід і захід разом.

Про це повідомив один із координаторів велопробігу Роман Саворона 25 червня під час прес-конференції у Житомирі.

"Маршрут нашого велотуру проходить як орнамент вишиванки. Тому і назва така - "Вишиваний шлях". Його мета - популяризація здорового способу життя та розкриття досі невідомого туристичного потенціалу України. Крім того, у такий спосіб ми символічно об'єднуємо схід і захід України. Так, представники майже всіх областей, які учасниками велопробігу, абсолютно нормально контактують між собою, без жодної ворожнечі, та допомагають один і одному. Житомир - п'ятнадцяте місто нашої подорожі. Хоча загалом ми проїхали більше 50-ти міст. На сьогодні вже наїздили близько 850 км. Загалом наша група має подолати 1050-1200 км", - розповів він.

Учасниками "Вишиваного шляху" є харків'яни, львів'яни, рівняни, житомиряни, миколаївці, івано-франківці, кияни, жителі Дрогобича та Чернівців, а також двоє білорусів.

"У Житомирі зібралося 15 учасників, із них дев'ятеро осіб - це той кістяк, який проходять повний маршрут. Дехто проїжджає із нами лише один-два населених пункти, а потім від'єднується, тому що або змушені повертатися на роботу, або ж не мають належної фізичної підготовки для подолання всього шляху. Серед нас - люди різних віку: від 20-ти до 66-ти. Це і офісні менеджери, і приватні підприємці, і пенсіонери. Дехто навіть  спеціально брав для цієї подорожі відпустку", - уточнив Саворона.

Так, найстаршим учасником велопробігу є 66-річний пенсіонер, киянин львівського походження Євген Ашихнін. Уперше свій ровер він осідлав 13 вересня 2014 року. За останніх майже два роки захопившись чоловік проїхав більше 8 тис. км. У складі однієї з груп "Вишиваного шляху" він із самого початку маршруту.

Велопригода учасників "Вишиваного шляху" стартувала 11 червня в Ужгороді. Звідти першопрохідці прямували до Мукачевого. Перша ночівля групи відбулася на території замку кохання Сент-Міклош у селі Чинадієво. Велосипедисти їхали за маршрутом Ужгород, Мукачево, Воловець, Сколе, Дрогобич, Комарно, Львів, Перемишляни, Олесько, Почаїв, Кременець, Острог, Шепетівка, Полонне, Чуднів. Найдовший відрізок на маршруті, який група мала подолати за день – Кременець-Острог. Відстань – 95 км.

У Житомирі група у складі 15-ти велосипедистів зупинилася 25 червня, звідки вранці наступного дня вони вирушають до міста Радомишля, що на Житомирщині. Після цього в українській столиці, на Майдані Незалежності, спортсмени завершать свій туристичний маршрут, де зустрінуться зі своїми велопобратимами, котрі наразі паралельно додають іншу частину шляху - із Харкова до Києва. Протягом 18-ти днів разом вони мають проїхати щонайменше 2 тис. км.

Їхній маршрут після 28 червня буде інтегровано в загальноєвропейську систему веломаршрутів на спеціальному веб-сайті.

"Відвідувачі сайту зможуть залишати коментарі щодо певних маршрутів, а також дізнатися, де саме у певних населених пунктах можна отримати технічну, медичну допомогу, а також зупинитися на нічліг. Згодом також запустимо й мобільний додаток", - уточнив Роман Саворона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-