Суд призначив заставу підозрюваному у розкраданні коштів спільно з екс-генпрокурором Пшонкою

Суд призначив заставу підозрюваному у розкраданні коштів спільно з екс-генпрокурором Пшонкою

Укрінформ
Печерський районний суд Києва обрав Борису Круку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 30 мільйонів гривень.

Про це повідомила речниця генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно суддя Печерського суду обрав міру запобіжного заходу затриманому в Одесі Борису Круку - два місяці арешту або застава у 30 млн грн", - написала речниця.

23 червня у Генпрокуратурі повідомили про затримання Крука. За даними відомства, його підозрюють у співучасті в заволодінні колишнім генпрокурором 69 мільйонів гривень державних коштів, призначених для ремонту будівель Генеральної прокуратури.

Як зазначає Радіо Свобода, Юрій Крук, батько затриманого, був народним депутатом від 2-го до 7-го скликань. До 5-го і 6-го скликань він проходив за партійним списком Блоку Юлії Тимошенко, до 7-го був обраний як висуванець Партії регіонів в окрузі на Одещині, що охоплює Ізмаїл і кілька довколишніх районів, і став членом групи «Економічний розвиток».

Вікторові Пшонці інкримінують заволодіння упродовж 2010–2014 років бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділеними на зведення нової будівлі Генеральної прокуратури України. Крім того, його підозрюють в організації умисних убивств під час проведення масових заходів на майдані Незалежності в Києві в період із листопада 2013 по лютий 2014 року.

Пшонка втік із України і, як вважають, перебуває в Росії. В Україні він оголошений у розшук за статтею Кримінального кодексу про зловживання владою або службовим становищем.

Фото: Цензор

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-