ОПОРА заявила про високий рівень цьогорічного тестування

ОПОРА заявила про високий рівень цьогорічного тестування

Укрінформ
Громадянська мережа ОПОРА, яка цього року спостерігала за проведенням ЗНО у 17 областях і охопила усі 9 регіональних центрів оцінювання якості освіти, констатувала його високий рівень.

На цьому наголосила під час презентації результатів роботи мережі спостерігачів за ЗНО координатор освітніх програм ОПОРИ Наталія Радиш.

"ОПОРА спостерігала за проведенням ЗНО із семи предметів: українська мова та література, математика, історія України, англійська мова, фізика, географія та хімія. Незважаючи на складний процес підготовки до ЗНО-2016, який відбувався у напруженому графіку, був високий рівень проведення зовнішнього незалежного оцінювання у всіх регіонах. У всіх пунктах тестування, де були присутні спостерігачі, не виявлено жодного факту пошкодження контейнерів або проблем з доставкою тестів. Тобто можемо констатувати факт, що до моменту роботи над тестами не було витоку інформації, що всі були в рівних умовах. Спостерігачі також фіксують, що з кожним роком покращується робота персоналу, його професіоналізм та підготовленість", - зазначила Наталія Радиш.

Водночас, за її словами, спостерігачі виявляли порушення, які оперативно виправлялись - це технічні помилки, як наявність стендів з предмету, з якого проводилось тестування, або відсутність годинника, що обов'язково мав бути в аудиторії.

Вона також додала, що поєднання ЗНО з ДПА забезпечило високу явку абітурієнтів. 

"Цього року три предмети поєднувалися з державною підсумковою атестацією: українська мова та література; другий предмет на вибір - математика або історія України. Поєднання дало позитивний результат в явці абітурієнтів на пункт тестування. Якщо порівнювати з минулим роком, то цього року в тестуванні з історії України взяли участь 94% серед тих, хто зареєструвався, на противагу 82% минулого року. З математики цифри аналогічні: 93% цьогоріч - 83% було торік", - сказала Радиш. 

Щодо явки на тестування, які не були обов'язковими, то вона коливається в середньому від 85% до 89%, окрім російської мови, де фактично кожен третій абітурієнт, що зареєструвався, не прийшов на пункт тестування. Явка по російській мові склала 67%, додала представник ОПОРИ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-