Президент обіцяє сьогодні підписати демобілізацію п’ятої хвилі

Президент обіцяє сьогодні підписати демобілізацію п’ятої хвилі

Укрінформ
У п’ятницю, 24 червня, буде підписано Указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних під час п'ятої черги.

Про це оголосив Президент України Петро Порошенко, вітаючи з отриманням дипломів курсантів Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні буде підписано ще один важливий документ - Указ про звільнення протягом червня-липня військовослужбовців, призваних на військову службу в минулому році, під час проведення п'ятої черги мобілізації", - заявив Президент.

Він подякував тим 17 тисячам захисників України, яких буде демобілізовано цим указом, а також 40 тисячам мобілізованих під час четвертої хвилі, демобілізація яких вже завершилась.

Також Порошенко підкреслив, що державі наразі вдалося уникнути проведення сьомої та восьмої хвиль мобілізації завдяки зусиллям зі створення професійної армії.

У п’ятницю, 24 червня, Президент України Петро Порошенко прилетів у Чугуїв, де на військовому аеродромі Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба відбудеться випуск молодих льотчиків.

У ході урочистостей дипломи льотчиків отримають понад 80 молодих лейтенантів. Крім того, понад 70 військовослужбовців-контрактників отримають свідоцтва про закінчення спеціальних курсів у ХУПС за програмою підготовки офіцерів.

З нагоди урочистого випуску льотчиків на аеродромі ХУПС також пройде військовий фестиваль «Крила Слобожанщини».

У заході беруть участь керівництво Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних сил України, Харківської обласної державної адміністрації та інші почесні гості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-