Активісти під ДФС вимагали реформування митниці

Активісти під ДФС вимагали реформування митниці

Укрінформ
До Дня митної служби України близько 20 представників громадських організацій "Митний контроль" та "Центр спільної дії" провели мирну акцію під стінами Державної фіскальної служби України з вимогами призначити очільника митної служби, підняти зарплати до європейського рівня працівникам митниць та позбутися корупційних схем у системі митних органів.

Про це під час мирної акції заявив президент ГО "Центр спільної дії" Олександр Костенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо, що б митниця позбулася всього негативу, перш за все від корупції, від чорних схем, від низьких зарплат, і стала європейською не тільки за формою, а й за змістом. Ми прийшли з побажаннями того, що потрібно зробити. Митниця одна з трьох державних структур, яка на сьогоднішній день не реформована, і яку реформи ніяк не торкнулися", - заявив він.

За його словами, для того, щоб українська митниця стала європейською, там має бути і відповідний рівень зарплати.

"Як зробили реформу МВС, зробили високу зарплату, але при цьому рівень відповідальності теж повинен бути високий", - зазначив Костенко.

При цьому, президент "Центру спільної дії" наголосив, що позбутися корупції на митницях є однією з ключових вимог учасників акції.

"Ми хочемо позбутися внутрішніх митниць. Це одне з головних місць, де відбувається корупція. У 90% їх потрібно просто прибрати. Також потрібно поліпшити всі умови на прикордонних пунктах пропуску, де сьогодні йде гальмування. Як тільки створюються черги, як тільки щось залежить від людини, відразу виникає фактор корупції", - сказав Костенко.

Також, за його словами, серйозною проблемою на сьогодні є те, що незрозуміло, хто в державі керує митницею.

"Вже більше півроку немає фактичного керівника митниці в Україні. Був керівник, прийшов Насіров, його звільнив, і після цього призначення не відбулися. Ми не розуміємо, хто сьогодні керує митницею. Це ненормальна ситуація. Повинен бути відкритий конкурс, на якому виберуть керівника", - наголосив Костенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-