Гриневич: Ми зіткнулися з кризою змісту в сучасній українській школі

Гриневич: Ми зіткнулися з кризою змісту в сучасній українській школі

Укрінформ
Нові стандарти і програми для нової української школи повинні бути готові до 2018 року.

Про це під час відкриття українсько-польського експертного семінару "Нова українська школа" у Варшаві в четвер заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, повідомляє Урядовий портал.

«На 2018 рік повинні бути готові не тільки стандарти, а й розроблені і апробовані нові шкільні програми.

Ми зіткнулися з кризою змісту в сучасній українській школі, де учні отримують тільки суму певних знань. У той час як у всьому світі головними в освітньому процесі стають цінності і компетентності...

Ми повинні чітко визначити нові стандарти для нашого середньої освіти, зокрема базові цінності, компетентності і ядро знань для нової української школи», - сказала Гриневич.

Вона також зазначила, що в парламенті України вже знаходиться законопроект, який законодавчо закріплює основні положення реформування загальної середньої освіти.

«Базовий законопроект «Про освіту», який очікує у Верховній Раді України розгляду, містить мету освіти, яка відображає рух до суспільства сталого розвитку і європейський вибір України. У проекті прописано 8 компетенцій, узгоджених в ЄС, а також ми додали ще ті, які вважали потрібними саме нам», - зазначила Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-