Кремль занижує свої втрати в Сирії - ЗМІ

Кремль занижує свої втрати в Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Під час військових дій в Сирії, де, за твердженням російської влади, її військовослужбовці не беруть участі в наземних операціях, загинуло багато росіян, перш за все, найманців.

Про це повідомляє The Daily Beast.

"Після того, як Росія почала бомбардування в Сирії 30 вересня 2015 року загибель, щонайменше, 12 російських солдатів була підтверджена міністерством оборони Росії. Однак незалежні журналісти і блогери зареєстрували ще ряд випадків смерті, виявили десятки убитих, але не визнаних урядом (Росії - ред.)", - пише видання.

За даними The Daily Beast, в Сирії діє російський "каламутний світ найманців", що не визнається російськими військовими, оскільки такі підрядники є незаконними. Втрати несуть бійці неіснуючих де-юре приватних військових компаній, наприклад "Слов'янський корпус" і "Вагнер".

У Сирії також приїжджають найманці з окупованої території Донбасу. Наприклад, Сергій Чупов, 51 рік, позивні "Чуб", "Чупа", а також найманець з позивним "Шланг". При цьому в публікації уточнюється місцезнаходження бази підготовки бойовиків для війни з України - спочатку село Веселе Ростовської області, пізніше базу було переведено подалі в село Молькіно Краснодарського краю.

Підрахунок числа загиблих у РФ може призвести до кримінального переслідування, оскільки у травні 2015 року президент РФ Путін підписав указ, що розголошення інформації про загибель російських військовослужбовців за кордоном під час "спецоперацій" є незаконним.

У Сирії під виглядом бомбардування сил ІДІЛ Росія фактично бере участь у винищуванні сил опозиції, що  протистоїть президенту Башару аль-Асаду. При цьому офіційно визнані випадки смерті і посмертні церемонії нагородження стають частиною патріотичної пропаганди Кремля для розпалювання мілітаристських настроїв у суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-