Карпюк подасть прохання про помилування - адвокат

Карпюк подасть прохання про помилування - адвокат

Укрінформ
Засуджений у Чечні українець Микола Карпюк готовий написати прохання про помилування.

Про це в ефірі Громадського сказав адвокат Докка Іцлаєв. 

«Для нього було складно прийняти рішення по цьому питанню. Всі необхідні документи, які потрібно підписати, він підпише», - сказав адвокат.

Він також розповів про три можливі сценарії розвитку подій справи українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких у Чечні засудили за вбивство чеченських солдат.

 «Я скажу про три можливі сценарії розвитку подій. Перший сценарій: той, який був із Савченко, помилування та обмін. Другий сценарій – передача по лінії Міністерства юстиції, суд визнає дійсним російський вирок і людина передається для відбування покарання в Україні. І третій варіант – це продовження тих юридичних процедур В Росії та потім уже звернення у Європейський суд. Дуже високі шанси виграти цю справу у Європейському суді», – сказав Іцлаєв.

Він впевнений, що Карпюк та Клих ніколи у Чечні не воювали.

«Микола Карпюк і Станіслав Клих у Чечні ніколи не воювали, ніякого відношення до вбивства солдат не мали. Свідчення, які вони підписали, їх складали люди, які навіть не знають географії Чечні», – сказав адвокат.

Нагадаємо, суд Чечні 26 травня засудив українця Карпюка до 22 років і 6 місяців ув'язнення. Разом з ним засудили до 20 років Станіслава Клиха. Також суддя Вахіт Ісмаїлов постановив, що перші 10 років українці відбуватимуть покарання у в'язниці, потім - у колонії суворого режиму.

Їх звинувачують у вбивстві російських військових під час першої чеченської війни у 94-95 роках.

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко заявив, що питання якнайшвидшого звільнення громадян України Олега Сенцова, Миколи Карпюка та Станіслава Клиха буде пріоритетним на переговорах в Мінську 15 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-