23 червня: найголовніше вночі

23 червня: найголовніше вночі

Укрінформ
Завершення групового турніру на ЄВРО-2016, і в чому ми перегнали Америку – країну, де лекціями заробляють десяток мільйонів доларів на рік

00:30 ЄВРО-2016 Визначилися всі пари 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу

На чемпіонаті Європи з футболу у Франції завершився груповий етап, за підсумками якого визначилися всі пари 1/8 фіналу континентальної першості:

25 червня:

Швейцарія - Польща;

Вельс - Північна Ірландія;

Хорватія - Португалія.

26 червня:

Франція - Ірландія;

Німеччина - Словаччина;

Угорщина - Бельгія.

27 червня:

Італія - ​​Іспанія;

Англія - ​​Ісландія.

Укрінформ: Остання дрібка солі на рани українських уболівальників: якби наша збірна успішно зіграла у групі, то мали б зараз за суперників або Швейцарію, або Вельс, або Словаччину. Усі – не гранди європейського футболу. Тобто, у нас були б непогані шанси пройти далі. Все це, звичайно, тепер лише «рожеві мрії», але й без них не буває справжнього вболівання. Тож продовжуємо любити футбол, і ніяким провалам рідної збірної не згасити цієї любові.

22:54 МВФ понизив прогноз зростання економіки США

Міжнародний валютний фонд у останньому прогнозі економічного росту економіки США понизив свої попередні очікування на 0,2%, які були визначені у квітні нинішнього року.

 «Економіка Сполучених Штатів, в цілому, перебуває в гарній формі. Впродовж минулого року було створено 2,4 млн. нових робочих місць, а безробіття впало до 4,7% відсотка, найнижчого рівня з часів «Великої рецесії», - зазначається у звіті МВФ.

Крім того, звертається увага, що інфляція в США залишається під контролем, а економіка країни «неодноразово демонструвала свою стійкість на тлі фінансової волатильності ринку, зміцнення долара та зниження світового попиту».

Попри це, «зростання а США прогнозується на рівні 2,2% у 2016 році (в порівнянні з 2,4% у прогнозі за квітень – ред.) і 2,5% у 2017 році», - зауважили експерти МВФ.

При цьому очікується, що інфляція в США повільно підніметься до 2%. Крім того, зауважується, що дефіцит рахунку поточних операцій підніметься вище 4% ВВП до 2020 року, що вказує на те, що вартість долара США завищена на 10-20%.

Укрінформ: От би нам хто (не обов’язково МВФ) напрогнозував таке зниження зростання економіки. Особливо хочеться почути, що вартість гривні завищена «на 10 – 20%».

01.23 Трамп обізвав Клінтон «корумпованою брехухою світового класу»

Фактичний кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп вважає, що екс-держсекретар Гілларі Клінтон є найбільш корумпованим претендентом на пост президента в історії США.

Таке звинувачення він висунув, виступаючи в Нью-Йорку.

«Гілларі Клінтон довела до ідеалу політику особистої наживи і крадіжки. Вона керувала Держдепартаментом як особистим хедж-фондом - протегувала деспотичним режимам в обмін на гроші. А коли пішла (з відомства, - ред.), за два роки заробила $21,6 млн., виступаючи перед банкірами Уолл стріт і групами особливих інтересів, і це були секретні виступи, зміст яких вона не хоче розкривати широкому загалу», - заявив Трамп, назвавши Клінтон «брехухою світового класу» і, «можливо, найбільш корумпованою людиною, яка коли-небудь прагнула стати президентом в Сполучених Штатах». За його словами, з 2001 року Гілларі і її чоловік Білл Клінтон такими лекціями заробили $153 млн.

Укрінформ: Гострота передвиборних дискусій між кандидатами у президенти США давно перейшла звичні межі коректності. Це вже не дивує. Цікавим видаються цифри, озвучені Трампом: невже і справді в США можна заробити стільки грошей лекціями?

03:28 Фігурантів справи «Укргазвидобування» затримали після виходу під заставу

На виході з Лук'янівського СІЗО відразу після звільнення під заставу в середу детективи Національного антикорупційного бюро затримали Валерія Пісного та Олега Рябошапку - фігурантів кримінального провадження про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

Про це повідомляє Громадське.

«Постний і Рябошапка були затримані за підозрою в скоєнні по статті «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом» Кримінального кодексу України. Під час затримання біля входу в Лук'янівське СІЗО з боку невідомих були спроби перешкоджати діям детективів і запобігти арешту підозрюваних. Для забезпечення порядку було залучено підрозділ спеціальних операцій НАБУ», - йдеться в повідомленні.

За даними НАБУ, Постний і Рябошапка були арештовані і поміщені під варту 17 червня за рішенням Солом'янського районного суду Києва як співорганізатори корупційної схеми з розкрадання газу, проте розміри призначених їм судом застав (1 млн. грн. і 1,5 млн. грн. відповідно) були значно менші сум застав, призначених рядовим учасникам «газової схеми» (від 50 млн. грн. до 200 млн. грн.). Спеціалізована антикорупційної прокуратура заявила про намір оскаржити в апеляційному порядку щонайменше два судових постанови про обрання запобіжного заходу, оскільки суми застав, призначені судом, не є порівнянними до заподіяному шкоди.

Укрінформ: НАБУ проти суду. Знову бачимо запеклу боротьбу правоохоронних органів не зі злочинцями, а між собою. І незрозуміло, хто переможе. А ось коли, можливо, правоохоронці перестануть конфліктувати між собою, інтрига практично щезне: в Україні ніхто не має шансів вистояти проти об’єднаного фронту слідства, прокуратури та суду. Принаймні, досі було тільки так.

05:21 Столтенберг: Зустрічі НАТО - Росія до саміту у Варшаві не буде

Заплановане раніше засідання ради НАТО-Росія не може відбутися до саміту альянсу 8 - 9 липня у Варшаві.

Про це заявив у середу, 22 червня, генсек НАТО Йенс Столтенберг. «Я не впевнений, чи це можливо (зустріч до саміту, - ред.)... Але сподіваюся, що ми зможемо провести її відразу після саміту», - сказав Столтенберг.

Укрінформ: Росію запрошують на переговори, а вона не хоче, впирається. Дивна, здавалося б, ситуація, адже Кремль безумовно хоче замиритися із Заходом. Пояснення може бути лише одне: подібні переговори не ведуть до замирення, а є лише способом Заходу уникнути будь-яких «гарячих» варіантів протистояння до того моменту, коли Росії стане вже геть погано. Росія це розуміє, тому відчайдушно демонструє, що може обійтися без переговорів і без замирення. Захід їй не вірить.

05:42 Демократи в Конгресі США влаштували сидячий страйк через закон про зброю

Члени Конгресу США від Демократичної партії у середу провели сидячий страйк у сесійній залі на знак протесту, що республіканська більшість скасувала засідання по законопроекту, спрямованого на посилення контролю над обігом зброї у США.

Представник демократичної меншості конгресмен Сені Хойєр заявив, що цей страйк може перерости в «марафон». Він заявив про намір блокувати засідання поки не відбудеться голосування в питанні «порятунку людських життів та збереження громади в безпеці».

Тим не менше, спікер Палати представників Пол Райан ввечері середи заявив, що не збирається призначати голосування законопроектів, які не пройшли в Сенаті. Він назвав дії демократів «рекламним трюком», спрямованим на привернення уваги.

Укрінформ: Виявляється, не так вже й далеко ми відстали від США. Принаймні, є тема, де наші парламентарі можуть дати справжній майстер-клас їхнім. Можуть і лекцію прочитати, і семінар з практичними заняттями провести. Причому, навчати ми можемо обидві сторони: і як блокувати засідання, і як це блокування обходити. Нема сумніву, американці будуть шоковані  деякими нашими перевіреними практикою засобами (ось тут і треба піднімати ціну за консультації!). Тож хай американці не дуже пишаються перед українцями, ми їх у чомусь вже не тільки догнали, але й перегнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-