У Харкові перекрили канал незаконної міграції в ЄС

У Харкові перекрили канал незаконної міграції в ЄС

Укрінформ
Прокуратура Харківської області надіслала до суду обвинувальний акт стосовно 54-річного жителя Запоріжжя, якому інкримінується організація нелегального виїзду іноземців за кордон за підробними паспортами громадян України.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури Нвер Антонян.

"Встановлено, що влітку 2015 року підозрюваний створив організовану групу з метою заробітку на нелегальній міграції. У спільники він взяв директора однієї із столичних турфірм і земляка зі зв'язками в міграційній службі. Керівник турфірми підшукувала клієнтів - громадян інших держав, які живуть в Україні і хочуть в будь-який спосіб потрапити в ЄС. Вона обіцяла іноземцям "організувати" закордонний паспорт громадянина України й оформити візи. За таку послугу брала 2,4 тис. дол. Після того, як клієнт перераховував гроші, інший співучасник через міграційну службу оформляв зарубіжні документи для виїзду", - зазначив прокурор.

За його словами, для клієнтів "знаходили" паспорти реальних громадян України.

"З цими документами іноземці йшли в міграційний відділ і під чужим прізвищем оформляли закордонний паспорт зі своїми фотографіями", - додав Антонян.

За його словами, підозрюваний "допоміг" іноземцям з Вірменії й Азербайджану стати громадянами України і виїхати в Нідерланди і Польщу. "Ще одному клієнтові завадили залишити Україну правоохоронці, які вилучили у нього фальшивий паспорт", повідомив держчиновник.

Як стало відомо, завершено досудове розслідування за ст.332 КК України - з санкцією до 5 років позбавлення волі. Матеріали стосовно двох інших спільників підозрюваного виділені в окремі провадження і знаходяться на розгляді у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-