Атошники перекрили трасу Київ-Чоп

Атошники перекрили трасу Київ-Чоп

Укрінформ
Кілька десятків учасників бойових дій у зоні АТО з Житомирщини 22 червня перекрили ділянку міжнародного значення Київ-Чоп, вимагаючи від державної та обласної влади вирішення земельних проблем, спричинених бездіяльністю Держгеокадастру.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Житомирщині, за різними даними, від трьох до шести тисяч учасників АТО досі не отримали земельних ділянок, передбачених відповідно до закону. Наша головна вимога, щоб правоохоронці провели перевірку діяльності Держгеокадастру, порушивши кримінальні справи щодо видачі "бурштинових" земель сорока львівським студентам (по 2 га кожному), а також призначення нового керівника цього відомства. Ми вже мали розмову з головою облдержадміністрації, але наші вимоги задоволені не були. Тому цією акцією хочемо привернути увагу вже Президента і Прем'єр-міністра до своїх проблем", - пояснив заступник голови ГО "Атошник" Сергій Артьомов.

Сам Артьомов документи на одержання земельної ділянки подав до Держгеокадастру ще у серпні 2014 року. Чимало його побратимів, маючи поранення, чекають на свою землю теж другий рік поспіль.

На акції присутні керівники СБУ та головного управління Нацполіції області. Зокрема начальник ГУ Нацполіції В'ячеслав Печененко попросив учасників акції не виходити за рамки закону і спробувати вирішити проблему "у кабінетах влади". Проте учасники АТО зауважили, що інші методи, крім перекриття дороги, вже вичерпані.

Акція з перекриття траси Київ-Чоп оголошена безстроковою. Наразі очікується приїзд учасників АТО з решти міст і районів Житомирщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-