Справа терориста на Євро-2016: французькі слідчі приїдуть до Києва

Справа терориста на Євро-2016: французькі слідчі приїдуть до Києва

Укрінформ
Служба безпеки України сподівається, що найближчим часом до розслідування справи щодо попередження терактів у Франції на Євро-2016 долучиться і французька група.

Про це сказав голова Служби безпеки України Василь Грицак під час брифінгу у вівторок в Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується конкретної ситуації з затриманням громадянина Франції, так робота велася доволі довго і доволі якісно проведено документування його злочинної діяльності на нашій території. Що стосується приїзду французьких фахівців, для сприяння в розслідуванні нашого кримінального провадження, то найближчими днями вони вже будуть в Україні", - сказав Грицак.

Він додав також, що велася робота зі спостереження за громадянином Франції та громадянами, що сприяли йому.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в СБУ заявили про затримання француза, який прибув в Україну і почав налагоджувати зв'язки з військовими формуваннями на Сході, прикриваючись волонтерською діяльністю. Згодом виявилося, що він планував підрив мечеті, синагоги, адмінбудівель у Франції під час Євро-2016. Підозрюваний був незадоволений політикою своєї країни щодо міграції, глобалізації та мусульманства. Зловмисника затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-