Конкурс ідей меморіалу

Конкурс ідей меморіалу "Бабин Яр" визначив трьох фіналістів

Укрінформ
Журі міжнародного архітектурного конкурсу ідей "Меморіальний парк "Бабин Яр - Дорогожицький некрополь" при підбитті підсумків серед більш як 30 проектів відібрало три призових, однак вирішило не присуджувати перше місце.

Про це на брифінгу у вівторок заявив член журі, засновник і керівник архітектурної майстерні "Архітектор Гершензон" Михайло Гершензон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На конкурс було подано понад 30 проектів, їх розглядали на відповідність певним критеріям, ще раз відбирали і врешті-решт обрали сім проектів, а з них три призових проекти, але при цьому перше місце вирішили не присуджувати - це було вирішено одностайно після дуже серйзного обговорення", - сказав Гершензон.

Він розповів, що журі ухвалило рішення присудити два других місця, з яких "перше друге" місце отримав проект із Словаччини, "друге друге" - проект з Колумбії, а третє місце - з США.

За словами Гершензона, автори словацького проекту запропонували взяти за основу німецьку аерофотозйомку і накласти контури на сучасний ландшафт Бабиного Яру, потім поділити контур плями на квадрати 10х10 метрів, а в кутах поставити знаки, які відповідатимуть рельєфу 1941 року.

Другий призер конкурсу, зазначив Гершензон, запропонував поєднати два підходи - меморіальний з усіма поставленими пам'ятниками та парковий.

Автор третього проекту із США запропонував використати дендрологічний прийом, тобто за рахунок зелених насаджень відтворити контур Бабиного Яру 1941 року, десь розчищаючи, а десь висаджуючи дерева.

Як зазначили організатори конкурсу, оскільки немає одного проекту, який би комплексно вирішив усі поставлені завдання, а цікаві ідеї є практично в усіх семи найкращих проектах, завдання полягає в тому, щоб у подальшому зберегти їх. Наразі вони ведуть переговори з вітчизняними та міжнародними архітектурними організаціями, щоб якнайкраще доопрацювати вже наявні проекти і, можливо, вийти на два-три дійсно комплексних проекти, з яких вибрати найкращий і запропонувати його до втілення.

З конкурсними проектами можна ознайомитися на сайті конкурсу ідей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-