21 червня: найголовніше вночі

21 червня: найголовніше вночі

Укрінформ
Вам теж не соромно радіти поразці російської збірної на Євро-2016?

00:00 ЄВРО-2016: Росіяни програли Вельсу (0:3) і їдуть із Франції

У заключному третьому турі збірна Росії у Тулузі з рахунком 0:3 програла Уельсу і лише з одним набраним очком залишила Євро-2016.

Укрінформ: Збірна Росії зіграла погано на чемпіонаті Європи. Збірна України – так само. У нас немає ні спортивних, ні моральних підстав аж надто радіти з провалу росіян. Але радіємо. От щось приємне тьохкає у грудях, хоч і соромно трохи. Хоча, ні, не соромно!

22:29 Кількість біженців у світі б'є всі рекорди

Кількість біженців у світі уперше в історії перетнула позначку в 60 мільйонів і зараз становить 65,3 мільйона людей.

Про це свідчать дані звіту Управління ООН у справах біженців (UNHCR) за 2015 рік.

«Криваві конфлікти та жорстокі переслідування у низці країн вигнали зі своїх домівок більше людей, ніж будь-коли до цього: це зачепило кожного 113-го жителя планети. Аналогічний звіт річної давності свідчив про 59,5 мільйона біженців у світі», - йдеться у повідомленні.

За даними ООН, 21,3 мільйона біженців наприкінці 2015 року перебували у інших країнах, 40,8 мільйона були внутрішньо переміщеними особами, а ще 3,2 мільйона людей очікували на рішення щодо надання притулку.

Укрінформ: Біженці – обов’язковий наслідок війни. У світі побільшало війни – отже, зростає їх кількість. Дивно, світ крокує шляхом демократії та гуманізму, а війн і біженців не меншає, а більшає. Що ж, це лише підтверджує просту істину, що дорога прогресу – це така собі сільська дорога з баюрами, а не автобан. Головне, щоб напрямок був правильний.

02:19 Сербського олігарха засудили на 5 років за несплату податків

У Сербії засудили одного з найбагатших олігархів країни до п’яти років позбавлення волі за звинуваченнями в уникненні сплати податків.

Суд встановив, що 70-річний Мирослав Мишкович допомагав своєму синові Маркові Мишковичу уникнути сплати податків на суму близько 3 мільйонів євро, що стосувалися його компанії будівництва доріг.

Олігарх свого часу був одним із найвпливовіших людей у Сербії завдяки тісним політичним зв’язкам із тодішнім керівником країни Слободаном Милошевичем. Тоді, в 90-і роки, Мишкович створив свою «бізнес-імперію» і зміг далі розширити її після скинення Милошевича 2000 року.

Статки Мишковича 2007 року оцінювали приблизно у 2 мільярди доларів США, і, як вважають, відтоді вони зросли.

Укрінформ: Відзначимо у цій новині те, що сербський олігарх був покараний лише після того, як втратив політичний вплив (і йдеться тут не лише про особисту дружбу з лідером країни). Українцям варто це добре розуміти: щоб поставити багатіїв під закон потрібні насамперед кардинальні політичні зміни, а правоохоронні органи лише довершують справу.

03:48 Голосування щодо обмеження продажу зброї в США знову провалилося

Верхня палата Конгресу США на голосуваннях у понеділок прогнозовано не прийняла чотири законопроекти, спрямовані на обмеження вільного продажу зброї, які розглядалися на тлі недавнього терористичного акту в Орландо, що забрав життя 49 людей.

Зокрема, були внесені дві пропозиції від Республіканської партії, які мали на меті збільшити фінансування національної системи комплексної перевірки та започаткувати процес судового контролю, щоб запобігти купівлі зброї особами, що перебувають у списку підозрюваних у причетності до тероризму.

Два інших законопроекти були запропоновані Демократичною партією. Вони розширили би перевірку продажу зброї для приватного користування та дозволили Міністерству юстиції накладати заборону на її продаж підозрюваним у тероризмі.

До слова, сенат провалив аналогічні законопроекти і в грудні минулого року, після стрілянини в Сан-Бернардіно.

Укрінформ: Американські законодавці не менш залежні від своїх виборців, ніж у інших демократичних країнах. І якщо вони не хочуть радикально обмежувати вільний продаж зброї в країні, то тільки тому, що цього не хочуть американські виборці. Хоча кількість загиблих від вогнепальної зброї тільки зростає. Очевидна, здавалося б, реакція – обмежити доступ до зброї – чомусь не здається такою американцям. Для них вільне володіння зброєю – це їхня основна політична свобода, котру вони ніколи не віддадуть політикам. Причому, американці не вважають цю свободу раз і назавжди завойованою, вони готові відстоювати її і сьогодні, розглядаючи неминучі жертви вільного володіння зброєю як необхідну ціну свободи. Ось такі вони, американці.

05:38 Байден назвав корупцію інструментом впливу РФ на пострадянські країни

Серед інструментів зовнішньополітичного тиску Російської Федерації на країни пострадянського простору закореніла корупція посідає одне з важливих місць.

З такою заявою виступив у понеділок на конференції Центру за нову американську безпеку віце-президент США Джозеф Байден.

«США допомагають Україні проводити економічні реформи та викорінювати корупцію – й це нелегко», - заявив Байден. При цьому він підкреслив, що «у всіх пострадянських країнах корупція носить хронічний характер». Але якщо переконати ці країни вилікуватися від корупції, це позбавить Росію «серйозного зовнішньополітичного інструменту, який росіяни використовують так успішно», наголосив віце-президент США.

Укрінформ: Не скажеш, що віце-президент США сказав щось геть нове. Принаймні, ми тут в Україні кожного дня бачимо, як саме Росія використовує корумпованість українських чиновників. І все-таки розуміння Байденом проблеми радує. Оскільки українську корупцію американці всерйоз розглядають як зовнішньополітичний чинник, тож мусять і всерйоз допомогти нам її подолати.

06:40 У центрі Запоріжжя влаштували збройні розбірки в стилі 90-х

У понеділок, 20 червня, між 22 і 22:30 вечора у дворі в районі вулиць Фортечної (колишня Грязнова) і Залізничної прогриміли стрілянина та вибухи.

Про це повідомляє місцеве видання "Голос".

«Ввечері на подвір'я в'їхав автомобіль Toyota, який розстріляв невідомий, який «гуляв» з дитячим візочком, звідки він і витягнув автомат. З автомобіля відстрілювалися пістолетом Макарова», - йдеться у повідомленні.

Очевидці запевняють, що з Калашникова прозвучало три черги, з ПМ – 3-4 постріли. Після цього візок підпалили. Це і стало причиною вибуху. Ймовірно, всередині візка були боєприпаси.

За словами заступника начальника управління Національної поліції в Запорізькій області Андрія Долинного, після стрілянини з автомата Калашникова під лавочку ще й кинули гранату.

Наразі особу нападника і власника автомобіля, а також всі обставини того, що сталося, встановлюють правоохоронні органи.

Укрінформ: Кримінальні «розбірки» в Україні не породжені, звісно, війною з Росією, але вона явно впливає на їхній масштаб і характер. Війна, як невидима смертельна інфекція, проникає в усі закутки нашого життя. І збільшує число своїх жертв. У Запоріжжі, на щастя, обійшлося без втрат «цивільного населення», що можна назвати маленьким чудом, оскільки був і автомат, і граната, і вибух мініатюрного складу боєприпасів.

Фото: rus.delfi.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-