Українські медики вирішують, де продовжити лікування Героя АТО Петраківського

Українські медики вирішують, де продовжити лікування Героя АТО Петраківського

Укрінформ
У Польщі виїзна комісія медиків Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров'я України провела обстеження пораненого під час АТО Героя України майора Олександра Петраківського.

Про це повідомляє Міністерство оборони України. 

"За дорученням Президента України з метою обстеження пораненого під час АТО Героя України майора Олександра Петраківського до Польщі відбула міжвідомча комісія у складі медичних фахівців Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я", - йдеться у повідомленні.

Зокрема лікарями встановлено, що у пацієнта енцефалопатія складного генезу: спостерігається збереження деяких коркових функцій, що дозволяє сподіватися на прогрес у лікуванні. Також у Олександра є реакція, він посміхається, впізнає близьких та родичів, на очах можуть з’являтися сльози.

За висновками комісії, хворий транспортабельний, він потребує подальшого лікування і реабілітації в спеціалізованій клініці. Невдовзі представниками комісії буде прийнято рішення щодо вибору лікувального закладу.

Як відомо, Указом Президента України майору Олександру Петраківському присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». Цього високого звання офіцера було удостоєно за виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені 20 липня 2014 року, коли група спеціального призначення під його командуванням забезпечувала проходження колони техніки сил АТО до Луганського аеропорту.

Зараз майор Олександр Петраківський перебуває у Воєводському реабілітаційному шпиталі міста Гурово-Іловецьке Республіки Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-