ФСБ знайшла новий привід пов'язати вбивство Нємцова з Україною

ФСБ знайшла новий привід пов'язати вбивство Нємцова з Україною

Укрінформ
Російського опозиціонера Бориса Нємцова застрелили зі зброї, зібраної в "кустарних" умовах, а деталі для неї могли бути завезені з України.

Про це повідомляє прес-служба ФСБ. 

"Останніми роками виріс потік контрабандної доставки у Російську Федерацію ММГ (масогабаритних макетів зброї. - Ред.) з-за кордону, насамперед з України. Дані макети, як правило, мають "обережну деактивацію", яка дозволяє відновити бойові характеристики у "кустарних" умовах. Вказані засоби ураження використовуються членами бандпідпілля й організованих злочинних угруповань: у 2014 році - у серії вбивств жителів московського регіона членами так званої банди "ГТА", у 2015 році - вбивства громадського діяча Нємцова Б.Є. і депутата місцевого самоврядування Черекського району Кабардино-Балкарської Республіки Кантемірова Б.А.", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Бориса Нємцова було убито 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту неподалік Кремля. У справі про вбивство були заарештовані п'ятеро уродженців Чечні. Всі вони заперечують провину. Слідство вважає замовником і організатором злочину колишнього бійця батальйону "Север" МВС Чечні Руслана Мухудінова. Рідні і соратники Нємцова наполягають на причетності до вбивства глави Чечні Рамзана Кадирова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-