Останній дзвоник пролунав для українських дітей у Варшаві

Останній дзвоник пролунав для українських дітей у Варшаві

Фото
Укрінформ
У міжшкільному пункті навчання української мови у Варшаві, де навчається 130 дітей українців, у суботу урочисто відзначено завершення чергового навчального року.

Церемонію, де звучало багато привітань і теплих побажань, було завершено сюрпризом – виставою батьків для дітей, передає власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Вітаю дітей з прекрасними результатами у навчанні, батькам дякую за співпрацю, а вчителям - за витривалість, прекрасні ініціативи та відданість”, - заявила директор початкової школи №221 Беата Убанек-Живіца.

Голова батьківського комітету міжшкільного пункту Мирослав Скурка подякував керівництву школи за підтримку, а учителям за увагу, знання і любов до України, які вони прививають маленьким українцям під час навчання у школі.

У ході урочистого заходу гостям було продемонстровано елементи бойового гопака, гурток якого діє при школі. 

Згодом, батьки привітали своїх дітей своїм виступом – інсценізованою виставою за мотивами сатиричної поеми-казки Івана Франка “Лис Микита”.

Міжшкільний пункт навчання української мови у Варшаві функціонує вже дев’ять років. У ньому раз на тиждень відбуваються заняття з української мови та літератури, історії, географії і культури України, а також релігії. 

У відповідності до польського законодавства, вивчати українську мову у школах можуть лише громадяни Польщі українського походження. Водночас, українці з громадянством України, які проживають у Польщі, поки що позбавлені такого права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-