Російський художник Павленський виступить у Києві вперше після звільнення

Російський художник Павленський виступить у Києві вперше після звільнення

Укрінформ
Відомий російський художник-акціоніст Петро Павленський виступить у Києві вперше після виходу на волю.

Про це повідомляє прес-служба Центру візуальної культури.

"Перший публічний виступ Петра Павленського на волі – "Потреби" – відбудеться в Україні, куди художник приїхав на запрошення "Громадського". Виступ відбудеться 19 червня о 19:00 в Центрі візуальної культури", - ідеться в повідомленні.   

Російського митця звільнили з-під варти 8 червня після процесу за підпал дверей центрального управління Федеральної служби безпеки у Москві. Павленський перетворив судовий процес над собою на акцію, змусивши репресивний апарат працювати на мистецтво.

В своєму першому телеінтерв’ю на волі Павленський сказав: "В ув’язненні я побачив багато благородства серед арештантів, але також і те, як поліцейська система намагається дресирувати людей, випрацьовуючи звичку підкорюватися наказам, а дресирують їх саме потребами. Це дуже важливо".

Петро Павленський – російський художник-акціоніст, автор радикальних акцій у публічному просторі. Редактор часопису "Політична пропаганда" та однойменного видавництва. Живе та працює в Санкт-Петербурзі.

У лютому 2014 року в рамках акції "Свобода", яку присвятив українській Революції Гідності, Павленський відтворив події Майдану в Санкт-Петербурзі.

В листопаді 2015 року він провів акцію "Загроза", під час якої підпалив двері будівлі Федеральної служби безпеки Росії на Луб'янці в Москві. На суді Павленський просив перекваліфікувати справу за статтею "тероризм", солідаризуючись з кримськими політв'язнями.

Адреса Центру візуальної культури: вул. Глибочицька, 44. Вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-