Афанасьєв: у російській колонії в'язні вивчили гімн України

Афанасьєв: у російській колонії в'язні вивчили гімн України

Укрінформ
Кримчанин Геннадій Афанасьєв, звільнений з ув’язнення у Росії, заявляє про намір використовувати свій досвід і знання для звільнення українських політв’язнів.

Про це він розповів в інтерв’ю проекту Радіо Свобода Крим.Реаліі.

«Як юрист я знаю набагато більше, ніж кожен з юристів, тому що я був по той бік системи. І коли я був там, то допомагав писати скарги і відстоювати права та свободи кожного арештанта, який звертався до мене. Зараз я хочу вступити у боротьбу, щоб звільнити ще 29 політичних в’язнів», – сказав Геннадій Афанасьєв.

«Моя освіта, мої знання, якими я користувався у Криму проти Росії, допомагаючи захистити рідну країну, мені допоможуть», – зазначив кримчанин.

Афанасьєв розповів Крим.Реалії про те, як до нього ставилися в російській колонії.

«Від народностей Росії – від черкесів, від чеченців, від грузинів, від свідомих росіян – це була неймовірна підтримка. Вони казали, що вони пройшли через це все, і вони з нами, вони наші брати. Мені один грузин казав: «Україно, у нас з вами хартія. Ви наші брати набагато більше, ніж росіяни, і ми будемо з вами до кінця», – поділився Геннадій Афанасьєв.

Він розповів, як у колонії ув'язнені вчили з ним гімн України і співали його.

Ставлення представників адміністрації до кримчанина було прямо протилежним. Представники влади, за словами Геннадія Афанасьєва, демонстрували свою ненависть до «бандерівця», били.

26-річний Геннадій Афанасьєв є фігурантом так званої справи «кримських терористів», за якою також засуджені Олег Сенцов, Олександр Кольченко та Олексій Чирній. Вони були затримані співробітниками ФСБ в Криму навесні 2014 року, коли півострів анексувала Росія. Пізніше їх етапували до Росії, де засудили за організацію терактів і підпали офісів політичних партій на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-