Порошенко обговорив із держсекретарем Ватикану беатифікацію Шептицького

Порошенко обговорив із держсекретарем Ватикану беатифікацію Шептицького

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запросив Папу Римського Франциска відвідати Україну у зручний для нього час.

Відповідне запрошення Глава Української держави передав у п'ятницю державному секретарю Святого Престолу кардиналу П’єтро Пароліну, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я запросив Папу Римського Франциска відвідати Україну в зручний для нього час. Ми будемо щиро і радо вітати Його Святість на українській землі", - сказав Президент після зустрічі з Держсекретарем Ватикану.

Порошенко також поінформував, що в ході зустрічі з Пароліном йшлося про беатифікацію митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького.

Як повідомляв Укрінформ, торік Ватикан уже зробив перший крок до беатифікації, тобто долучення до сонму святих, митрополита Шептицького, коли Папа Римський Франциск оголосив спеціальний декрет про героїчність діянь митрополита.

Шептицький був видатним реформатором та меценатом УГКЦ, промоутором ідеї незалежної української держави.

Втім, постать Шептицького неоднозначно сприймається істориками: його звинувачують у прихильному ставленні до нацистів у 1941-му, хоча сам ієрарх неодноразово засуджував дії гітлерівців.

Попередні спроби беатифікації Шептицького у 1950-х та 1960-х роках не мали успіху, зокрема через втручання примаса Польщі архієпископа Станіслава Вишинського.

Натомість Папа Римський Іван Павло ІІ під час візиту до Львова у 2001 захоплювався пастирською діяльністю владики Андрея та висловив сподівання, що колись Шептицького долучать до сонму святих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-