ВАСУ вшосте переніс розгляд справи

ВАСУ вшосте переніс розгляд справи "М.С.Л."

Укрінформ
Вищий адміністративний суд України переніс розгляд справи щодо правомірності включення оператора лотерей "М.С.Л." до санкційного списку на 14 липня 2016 року.

Таку ухвалу винесла 16 червня головуюча на засіданні суддя Світлана Головчук, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

За її словами, справу перенесено через відсутність важливих документів з грифом "державна таємниця" у представника третьої сторони - Служби безпеки України. 

"Суд зобов'язує СБУ надати на наступне засідання матеріали, які були надані для розгляду РНБО для прийняття відповідного рішення Президентом України щодо внесення оператора "М.С.Л." до санкційного списку", - зазначила суддя Головчук.  

У свою чергу, представник СБУ запевнив суддів, що усі необхідні документи для розгляду надійдуть до ВАСУ до наступного засідання.

Також головуюча суддя не задовольнила клопотання представника Глави держави Дмитра Гуцала про зупинення провадження у справі, а також зобов'язала Адміністрацію Президента залучити до справи особу, наділену відповідним допуском для розгляду документів, що перебувають під грифом "секретно", якого у Гуцала нема.

«Колегія суддів, розглянувши на відповідному судовому засіданні клопотання представника Президента України про зупинення провадження у даній справі, ухвалила відмовити у задоволенні клопотання Дмитра Гуцала. Ухвала оскарженню не підлягає. Окрім цього, суд зобов'язує Адміністрацію Президента забезпечити до участі в розгляді справи представника, який має допуск до роботи з матеріалами, що містять гриф "таємно", - наголосила головуюча суддя.

Після засідання керівник юридичного управління "М.С.Л." Марина Слободніченко заявила, що "затримання цього судового процесу вигідне як і представнику відповідача, так і представнику третьої особи - СБУ, оскільки відсутні будь-які докази і документи, які могли б стати підставою для подальшого звинувачення нашої компанії в незаконних діях. І, напевно, всі чудово помітили, чи то жарт, чи то обмовку представника СБУ, який сказав, що необхідні документи, які потрібно залучити до справи, - "готуються". Тобто, це нонсенс, який апріорі не може існувати, бо якщо документи перебувають під грифом "секретно", то вони вже повинні бути готові, а не готуватися", - зазначила Слободніченко. 

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня 2015 року Президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив рішення РНБО від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Санкції вводяться терміном на один рік. Обмежувальні заходи стосуються понад 400 фізичних і понад 90 юридичних осіб РФ та інших країн, причетних до анексії Криму та агресії на Донбасі. До цього списку було внесено й компанію "М.С.Л.".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-