Суд переніс розгляд справи

Суд переніс розгляд справи "діамантових" на 13 липня

Укрінформ
Голосіївський райсуд Києва переніс розгляд справи відносно  колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури України Володимира Шапакіна, екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і підприємця Валерія Гібаленка на 13 липня. Відповідне рішення у п`ятницю оголосив головуючий суддя.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив представник державного обвинувачення у цій справі Яніс Сімонов.

"Сьогоднішнє засідання не відбулося, хоча ми забезпечили явку свідків... Не з’явилися захисники одного із обвинувачуваних. Один з них попередив, що не з`явиться на засідання, інший просто не вийшов на зв`язок. Аби не порушувати право захисту, була оголошена перерва у засідання до 13 липня", - сказав він.

Як повідомляло агентство, за даними слідства, Корнієць і Шапакін змовилися і отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати «діамантовим».

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Шапакіна і Корнійця - тримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли із СІЗО. 16 липня минулого року Генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив Корнійця і Шапакіна з органів прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-