Україні не вистачає грошей на

Україні не вистачає грошей на "оборонку" - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україні не вистачає коштів на ремонт бронетехніки і в цілому недостатнє фінансування оборонної сфери.

Спікер парламенту відповів ствердно на питання, чи може він підтвердити інформацію про те, що бронетехніка останні кілька місяців не ремонтується через брак коштів, повідомляють "Подробности".

"Так, це правда", - сказав Парубій.

Крім цього, Парубій сказав, що днями Верховна Рада прийняла новий закон, згідно з яким відбудеться не тільки реконструкція БТРів, а також розробка і виготовлення нової техніки. Тим не менш, коштів на це поки теж не вистачає.

"Власне, ми взяли кілька днів тому закон про стратегічне оборонне замовлення, де ми передбачили цілий ряд, не тільки реконструкцію БТРів, які є, а ще й розробку і виготовлення нової військової техніки, іноді просто унікальної, ця техніка не дуже відстає від іноземних зразків. У тому числі, від протитанкової зброї, більш відомої у нас як Javelin, яку ми так давно чекаємо від США. Розробка триває і чекає свого виготовлення. Звичайно, катастрофічно не вистачає коштів на оборонну сферу", - зазначив спікер.

Нагадаємо, Білий дім повідомив, що влада США виділять уряду України $220 млн цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-