МАУ грозить Антикорупційному бюро судом за обшуки

МАУ грозить Антикорупційному бюро судом за обшуки

Укрінформ
Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заявляє про численні процесуальні порушення, що були допущені детективами НАБУ під час обшуку в компанії, та буде оскаржувати дії бюро у суді.

Про це йдеться у заяві на офіційному сайті компанії. 

«Враховуючи численні порушення, що були допущені детективами НАБУ, авіакомпанія МАУ, користуючись своїми законними правами, оскаржуватиме дії НАБУ відповідно до чинного законодавства України, та вважає, що зазначений орган повинен займатися очищенням влади та боротьбою з корупцією в країні, а не бути знаряддям у конкурентній боротьбі різних суб’єктів господарювання, що само по собі вже може свідчити про факт корупції», - йдеться в заяві.

У компанії вважають, що заходи, застосовані детективами НАБУ під час обшуку приміщень МАУ, в тому числі вилучення великого обсягу документів та інформації, були неспівставними та неадекватними до мети, зазначеної в ухвалі суду, яка була підставою для проведення обшуку. 

«Реальною метою зазначеного заходу, на думку МАУ, є отримання доступу до інформації, яка не стосується справи, зазначеної в ухвалі, та вчинення психологічного тиску на співробітників та керівництво авіакомпанії МАУ. Інформація, право на отримання якої було надано ухвалою, вже є у відкритому доступі, вона є як у Державній авіаційній службі України, так і надавалась МАУ в суди різних інстанцій під час розгляду чисельних спорів між МАУ та Державною авіаційної службою України щодо неправомірності стягнення державного збору», - наголошують у МАУ.

Нагадаємо, 14 червня детективи Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами Спеціалізованої прокуратури провели обшук в офісних приміщеннях авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України». У НАБУ заявили, що слідчі дії відбуваються в рамках досудового розслідування зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Державної авіаційної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-