Турчинов розповів про зміну терористами тактики ведення бою

Турчинов розповів про зміну терористами тактики ведення бою

Укрінформ
Окупаційні сили на Донбасі змінили тактику введення бойових дій: тепер вони обстрілюють позиції українських військових більш прицільно. 

Про це секретар РНБО Олександр Турчинов сказав в інтерв'ю тижневику "Новое время", повідомляється на сайті Турчинова. 

"Поки немає різкого збільшення кількості обстрілів, в середньому за добу їх близько 30-50. Але кардинально змінився підхід окупантів до ведення вогню: якщо на початку 2016-го обстріли здійснювалися хаотично, по напрямках, то з кінця квітня по наших позиціях б'ють прицільно, застосовуючи великокаліберні міномети, артилерію і системи залпового вогню, заборонені Мінськими угодами. Більше того, російське командування відпрацьовує на наших позиціях нові сучасні технології наведення і корекції вогню", - сказав Турчинов. 

Він також додав, що в травні 2016 року ситуація на Донбасі загострилася, і саме в цей час українські війська зазнали найбільших втрат. 

"Росія все робить, щоб зірвати Мінські домовленості. У нас не було жодного дня, коли б не обстрілювали наші позиції. Але в травні ситуація суттєво загострилася. Саме минулого місяця ми зазнали найбільших втрат за останній рік: 25 військовослужбовців загинули, 98 - дістали поранень. Причиною стала демонстративна агресивність дій окупаційних військ, системність і підготовленість провокацій", - додав Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-