Держсекретар Ватикану прибув у Запоріжжя

Держсекретар Ватикану прибув у Запоріжжя

Укрінформ
До Запоріжжя прилетів державний секретар Святого престолу та Ватикану кардинал П'єтро Паролін. 

Про це повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації. 

"Сьогодні до Запоріжжя з одноденним візитом прибув державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін... Під час перебування в Запоріжжі представник Ватикану офіційно оголосить гуманітарну акцію “Папа для України”, що є основною метою візиту до України", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що з аеропорту ватиканська делегація відправилася до санктуарію Бога Отця Милосердного, де кардинал зустрівся з вимушеними переселенцями та бідними людьми, якими опікується церква. Плануються також офіційні зустрічі кардинала Пароліна з керівництвом області, комітетом "Папа для України", з Радою Церков, виступи та заяви, скеровані не лише до жителів регіону, а й усієї України. 

У прес-службі Запорізької обласної ради зазначили, що "до складу делегації, яка прибула до Запорізького краю, також входять архієреї Римсько-Католицької та Української Греко-Католицької церков та інші вельмишановні особи".

Кардинал Паролін прибув в Україну в середу. Запоріжжя стало першим пунктом його маршруту. Під час п'ятиденного візиту делегація Ватикану відвідає також Київ і Львів.

Акція "Папа для України" розпочалася в країнах Європи у квітні цього року. На заклик Папи Римського Франциска 24 квітня в католицьких церквах Європи пройшов збір коштів на потреби постраждалих від війни в Україні. Сума поки не розголошується, проте вже відомо, що сам понтифік зробив значне приватне пожертвування. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-