Затори на кордоні:

Затори на кордоні: "італійський страйк" польських митників триває

Укрінформ
За добу ситуація на українсько-польському кордоні, де вже кілька днів триває локальна акція польських митників, суттєво не змінилася.

Про це розповів на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Ситуація принципово не змінилася. Суттєві скупчення автотранспорту ми спостерігаємо на всіх напрямках", - сказав Слободян.

За його словами, цей страйк призвів до зниження темпів роботи як з польського боку, так і українського, адже прикордонники та митники не можуть оформляти більше автомобілів, ніж приймає польська сторона.

"У свою чергу, для того, аби зменшити скупчення автотранспорту, ми ініціювали низку спільних заходів із місцевими органами влади та правоохоронним органами. Їхня мета — поінформувати громадян про тимчасові труднощі, перенаправити потоки автотранспорту на інші більш вільні напрямки, уникнути конфліктних ситуацій серед громадян під час очікування", - сказав прес-секретар Держприкордонслужби.

Як повідомляв Укрінформ, на українсько-польському кордоні кілька днів триває локальна акція польських митників у формі почергових страйків у пунктах пропуску з вимогами підвищення заробітної плати. Це так званий "італійський страйк" польської митної служби, який виявляється у тому, що митники дуже ретельно, прискіпливо та повільно перевіряють кожен автомобіль, унаслідок чого виник транспортний колапс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-