Рада впорядкувала органи військового управління ЗСУ

Рада впорядкувала органи військового управління ЗСУ

Укрінформ
Народні депутати ухвалили в цілому закон щодо упорядкування системи органів військового управління Збройних Сил України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідний законопроект №4563 "Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони" підтримали 256 депутатів.

"Метою розроблення проекту закону є упорядкування системи органів військового управління Збройних Сил України, правові засади їх організації, керівництва та управління ними, уточнення правових засад діяльності військового командування, функцій та завдань органів військового управління", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зазначається, що законопроект розроблено Міністерством оборони на виконання вимог Стратегії національної безпеки України, відповідно до якої одним із ключових завдань у сфері нацбезпеки є формування Об’єднаного оперативного штабу, як органу управління міжвидовими та міжвідомчими угрупованнями військ (сил), та розвиток Сил спеціальних операцій Збройних Сил України відповідно до доктрин і стандартів НАТО. 

Також відповідно до Воєнної доктрини України, затвердженої Указом Президента України 24 вересня 2015 року № 555/2015, формування національних оборонних спроможностей буде здійснюватися шляхом пріоритетного розвитку Сил спеціальних операцій Збройних Сил України відповідно до стандартів НАТО. 

Законом визначається місце Сил спеціальних операцій, Об’єднаного оперативного штабу та вже створених Високомобільних десантних військ у загальній структурі Збройних Сил України та їхній правовий статус як військових командувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-