У кабельних мережах світу UA|TV можуть дивитися більше 10 млн глядачів - Мінінформ

У кабельних мережах світу UA|TV можуть дивитися більше 10 млн глядачів - Мінінформ

Укрінформ
Мультимедійна платформа іномовлення України з кожним місяцем збільшує свою географію за межами України. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики з посиланням на очільника відомства Юрія Стеця. 

"Телеканал UA|TV стартував 1 жовтня 2015 року, маючи договори з двома невеликими кабельними мережами Молдови і країн Балтії. Сьогодні ж телеканал транслюється в чотирьох найбільших кабельних мережах Азербайджану, найбільшій мережі Латвії, двох найбільших мережах Грузії, другій і третій за величиною мережах Польщі, в Ізраїлі, Болгарії, Литві, Естонії, Румунії, підписано договір із Асоціацією кабельних операторів Данії UBOD та Асоціацією кабельних операторів Словенії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, телеканал також доступний в зоні покриття трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19 (Центральна та Східна Європа; Східна Європа, Середня Азія та Близький Схід; Центральна та Північна Америка). Фактично телеканал UA|TV мають можливість дивитися сотні мільйонів власників супутникових антен, більше 10 мільйонів користувачів кабельних мереж. 

"Не всі оператори надають довідку щодо реальних переглядів, однак, наприклад, в Латвії в травні більше 20 тисяч абонентів хоча б раз вмикали український канал іномовлення", - додали у міністерстві.

Там також зазначили, що щомісяця збільшується відвідуваність сайту Національного інформаційного агентства "Укрінформ": в травні середній показник відвідуваності становив 53 тисячі унікальних користувачів на день. "Це єдиний український інформаційний портал, який виходить шістьма мовами", - додали у МІП.

"Згідно із Законом України "Про систему іномовлення", держава має забезпечити належне фінансування системи державного іномовлення, що передбачається окремим рядком у державному бюджеті України та становить не менш як 0,06 відсотка видатків загального фонду держбюджету за попередній рік. Однак у зв’язку з тим, що Закон набув чинності після голосування за державний бюджет, в 2016 році на систему іномовлення не було виділено жодної копійки", - наголосили у МІП.

Як повідомлялося, запуск Мультимедійної платформи іномовлення України відбувся 1 жовтня 2015 року. У рамках платформи замість супутникового телеканалу "УТР" в ефірі стартував телеканал UATV. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-