Солошенко: Ви не уявляєте, що це таке - повернутись в Україну

Солошенко: Ви не уявляєте, що це таке - повернутись в Україну

Відео
Укрінформ
Звільнений український політв'язень Юрій Солошенко, незважаючи на те, що у Росії йому брехали та погрожували, увесь час вірив, що повернеться в Україну.

Про це він розповів у вівторок під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком біля лікарні в Києві після повернення з російської в'язниці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вірив і надіявся, що настане ця хвилина звільнення. Мені весь час погрожували, що моя країна мене забула, що консул України відмовляється зі мною зустрітися, але я вірив, що повернусь в Україну", - наголосив Солошенко. 

Він зауважив, що йому неодноразово пропонували прийняти громадянство Росії, аргументуючи це тим, що в такому разі він проходитиме у справі не як обвинувачений, а як свідок. 

"Але я добре розумів, що всі звинувачення проти мене писались у кабінетах ФСБ, і вони жодного разу не відступили від того сценарію, який написали", - сказав Солошенко.

Він зазначив, що особливі надії щодо свого звільнення покладав на роботу тристоронньої контактної групи в Мінську, "слідкував за кожним її засіданням".

"Але справжня віра в те, що я поїду додому, з'явилась тоді, коли звільнили Савченко, і я прочитав у одній із газет заяву Президента України про те, що Солошенко і Афанасьєв приїдуть в Україну", - розповів політв'язень.

Він також зізнався, що після повернення з ув'язнення ще більше почав любити Україну. 

"Ви не уявляєте, що це таке - повернутись в Україну. Ми тут живемо, дихаємо, любимо свою країну - і все це як звичайне явище. А коли повертаєшся з ув'язнення, то ця любов відчувається кожною клітиною", - сказав незаконно засуджений у РФ українець.

Солошенко також закликав усіх чиновників і небайдужих людей докласти всіх зусиль для того, щоб українські в'язні, які ще залишаються в російських тюремних камерах, повернулися додому. 

"Вони чекають на нашу допомогу, і я вірю, що вони будуть з нами", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-