В офісі МАУ - обшук

В офісі МАУ - обшук

Оновлено
Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами Спеціалізованої прокуратури проводять обшук в офісних приміщеннях авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України». 

Про це повідомляє прес-служба бюро. 

"Слідчі дії відбуваються в рамках досудового розслідування за фактом зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Державної авіаційної служби (ДАС) з метою одержання неправомірної вигоди для окремих приватних авіаперевізників, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам", - зазначили в бюро.

У НАБУ запевняють, що метою обшуку є вилучення документів, які підтверджують факти заборгованості МАУ перед державою в розмірі близько 150 млн грн за період з січня 2014 року по грудень 2016 року. Ці кошти авіакомпанія мала сплатити за перевезення пасажирів та вантажів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях (згідно пунктів 3 та 4 ч.5 ст. 12 Повітряного кодексу України).

В процесі досудового розслідування встановлено, що службовими особами Державної авіаційної служби України створювалися умови для несплати таких зборів і не вживалися заходи для погашення вказаної заборгованості. Авіакомпанія відмовилася добровільно надати документи на запит НАБУ. Відповідно у встановленому законом порядку детективами НАБУ та прокурорами САП було отримано ухвалу суду на проведення обшуку.

Досудове розслідування триває.

МАУ, у свою чергу, заявляє, що "офіс авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" було заблоковано групою озброєних автоматами людей у балаклавах і формі з розпізнавальними знаками Національного антикорупційного бюро України. За словами цих людей, метою їхнього візиту є вилучення бухгалтерських документів МАУ за 2014-2016 рр. Водночас, напередодні ввечері - 13 червня - МАУ отримала письмовий запит НАБУ про надання цих документів".

У авіакомпанії підкреслюють, що запитувані документи доступні як у відкритих джерелах, так і в державних органах: Державній авіаційній службі, Державній службі статистики, Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку, а також у судах.

Також в авіакомпанії зазначають, що МАУ невідкладно приступила до підготовки документів, на збір яких потрібно декілька днів. Однак уже вранці 14 червня офіс МАУ було заблоковано оперативною групою НАБУ.

"На даний момент співробітники авіакомпанії заблоковані на поверхах, їх переміщення обмежене, в робочих кабінетах проводяться обшуки. Доступ до засобів зв'язку і робочих місць співробітників на цей час обмежений", - повідомляють у прес-службі.

При цьому підкреслюється, що авіакомпанія вважає, що подібні дії є неприхованим тиском на бізнес, спрямовані на залякування і деморалізацію колективу МАУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-