Вимушені переселенці

Вимушені переселенці "оселилися" в Мінсоцполітики

Фото
Укрінформ
У Києві під будівлею Міністерства соціальної політики України переселенці з Донбасу 13 червня почали безстрокову цілодобову протестну акцію, вимагаючи вирішення їх проблем.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили організатори акції протесту - представники громадського руху "Земляки", опублікувавши фото учасників акції у Фейсбуці.

"Громадський рух "Земляки" оголошує безстрокову, цілодобову мирну акцію протесту "Мінсоц - наш дім рідний"!... Ми беремо матраци, розкладачки і речі особистого ужитку і приїжджаємо у будівлю Міністерства соціальної політики України! Можливо, таким чином ми станемо помітнішими для тих, від кого сьогодні залежить наш рівень життя! Активісти Руху житимуть у будівлі до повного відновлення своїх конституційних прав", - заявили організатори протесту.

Вони пояснили, що вимагають вирішення проблем переселенців і відміни постанови Кабінету міністрів України № 637 в частині внесених змін від 8 червня 2016 року, "які призведуть до повного призупинення усіх видів соціальних виплат громадянам, що мають статус ВПО (вимушено переміщених осіб)".

Протестувальники вимагають також прозорої урядової програми із забезпечення переселенців тимчасовим житлом, формування єдиної всеукраїнської бази житлового фонду для ВПО, повернення права голосу у виборах усіх рівнів влади України.

Активісти підкреслили, що "ця безстрокова акція протесту, розпочата 13 червня, буде припинена в день повного виконання владою наших законних вимог".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-