Нова Рада громадського контролю при НАБУ обрала собі керівника

Нова Рада громадського контролю при НАБУ обрала собі керівника

Укрінформ
Новообрана Рада громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України (далі – РГК) обрала свій керівний склад та делегувала представників до конкурсних та дисциплінарної комісій Бюро. 

Про це повідомляє сайт НАБУ.

Так, під час установчого засідання 10 червня головою РГК було обрано Олексія Гриценка, представника ВО «Автомайдан», а секретарем – Євгена Черняка з ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна».

До складу першої конкурсної комісії НАБУ, яка обиратиме детективів, входитимуть Олексій Гриценко, Євген Грушовець та Роман Бочкала. У складі другої конкурсної комісії працюватимуть Алла Юрченко, Ігор Бондарчук, Дмитро Золотих, у третій конкурсній комісії – Сергій Гребенюк, Назар Первак та Ігор Василів.

У складі дисциплінарної комісії Бюро Раду громадського контролю представлятимуть Роман Маселко і Володимир Рисенко.

Вітаючи новий склад РКГ, директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що сподівається на таку ж конструктивну і плідну співпрацю, як і з попереднім складом Ради.

«Протягом року разом з РГК ми здійснили колосальну роботу: протестували понад 20 тисяч осіб, провели більше 4 тисяч співбесід, обрали близько 500 переможців відкритих конкурсів. Рада громадського контролю, справді, взяла на себе частину відповідальності за формування Бюро. Це дало нам змогу отримати вагомий кредит довіри суспільства та у стислі строки розпочати роботу. Сподіваюся, що і протягом наступного року ми працюватимемо ефективно, РГК буде незалежною силою, яка висловлюватиме свою точку зору на проблемні питання, і ми разом прийматимемо об’єктивні рішення», – наголосив Ситник.

За його словами, передусім, новій РКГ належить долучитися до завершення формування штату НАБУ.

«За вашою участю ми проведемо третю хвилю конкурсу на посади детективів», – підкреслив директор Бюро.

Чергове зібрання Ради громадського контролю має відбутися за місяць, зазначили у НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-