Папа для України: у Ватикані створено спеціальний комітет

Папа для України: у Ватикані створено спеціальний комітет

Укрінформ
Папа Франциск створив спеціальний Комітет із розподілу пожертв для жителів України, постраждалих внаслідок військових дій на сході країни.

Про це інформує Радіо Ватикан.

Зокрема йдеться про кошти, зібрані під час Богослужінь католицькими церквами Європи за неділю 24 квітня на спеціальне прохання глави Католицької церкви Папи Римського.

Новий комітет створили за кілька днів перед офіційним візитом в Україну державного секретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна, нагадує з цього приводу 5 канал. За офіційними даними, він відвідуватиме Україну з 15 до 20 червня. Глава зовнішньополітичного відомства Ватикану зустрінеться з Президентом України 17 червня.

Напередодні директор прес-служби Ватикану отець Федеріко Ломбарді під час прес-конференції з журналістами не назвав суми допомоги, зібраної для України, але повідомив, що розподіл коштів не залежатиме від віросповідання чи етнічного походження потерпілих.

Офіційними представниками цього благодійного проекту будуть Державний секретаріат Ватикану і так звана Папська рада за посередництвом ватиканського посольства (нунціатури) в Україні.

Очікується, що очолить цей комітет єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло. Комітет діятиме впродовж одного року, і в разі необхідності його повноваження буде поновлено. Офіс нового комітету знаходитиметься у межах Харківсько-Запорізької дієцезії.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня Папа благословив у Ватикані українських вояків, які брали участь у щорічному військовому паломництві до Марійського духовного центру у Франції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-