На Марш рівності вийдуть депутати Європарламенту і Ради

На Марш рівності вийдуть депутати Європарламенту і Ради

Укрінформ
У Марші рівності, який пройде 12 червня у Києві, візьмуть участь депутати Європарламенту.

Про це у Фейсбук пише нардеп Сергій Лещенко.

За його словами, днями дедалі частіше чуємо від послів, спецпосланника Держдепартаменту, євродепутатів заклик активніше долучатися та фізично взяти участь у ході, яка, на відміну від попереднього року, буде в центральній частині міста.

«Спеціально на ЛГБТ-прайд до Києва приїздять депутати Європарламенту Ребекка Хармс, Ана Гомес, Софі Велт», - повідомив Лещенко.

Він зазначив, що минулого року в ЛГБТ-прайді взяли участь двоє депутатів ВР - він і Світлана Заліщук.

«За попереднім прогнозом, цього року чисельність депутатів парламенту зросте в декілька разів», - прогнозує Сергій Лещенко.

У прес-службі європейських лібералів кореспонденту Укрінформу підтвердили участь депутата Європарламенту та віце-президента політичної групи Альянсу лібералів та демократів за Європу Софі Ін’т Велд у марші на захист прав представників сексуальних меншин, який пройде у Києві 12 червня.

«Софі Ін’т Велд, віце-президент групи Альянсу лібералів та демократів за Європу, а також віце-президент групи інтеграції ЛГБТ у Європарламенті, візьме участь у прайді у Києві у неділю з метою підтримки їхніх активістів та громадян, які борються із викоріненням гомофобії та трансфобії в Україні», - повідомили у законодавчому органі ЄС.

Окрім участі в акції сексуальних меншин нідерландський політик Софі Ін’т Велд зустрінеться у Києві з народними депутатами України та представниками громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-