КС обмежив причини для припинення виплат допомоги при народженні дитини

КС обмежив причини для припинення виплат допомоги при народженні дитини

Укрінформ
Конституційний Суд України вилучив із Закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» норму «у разі виникнення інших обставин» з переліку причин для відміни виплати допомоги при народженні дитини.

Відповідне рішення сьогодні оголосив голова КС Юрій Баулін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Конституційний Суд постановив визнати таким, що не відповідає Конституції України абзац 7 частини 9 статті 11 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми від 21 листопада 1992 року « 2811-ХII з наступними змінами, згідно з яким виплата допомоги при народженні дитини припиняється «у разі виникнення інших обставин».

Конституційний Суд вважає, що перелік підстав для припинення виплати допомоги при народженні дитини в Законі закріплено з метою недопущення нецільового використання коштів Держбюджету та унеможливлення свавільного втручання органів державної влади у право особи на її отримання.

«Оскільки цей перелік не є вичерпним і право  визначати додатковий перелік таких підстав не делеговано іншому державному органу, то це створює можливість свавільного втручання органів державної влади у право особи на отримання державної допомоги при народженні дитини»,- зазначив Баулін.

Він додав, що цим рішенням КС норма «у разі виникнення інших обставин» у переліку причин припинення виплат при народженні дитини визнана неконституційною і втрачає чинність з дня ухвалення Конституційним Судом цього рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-