Австралія заборонить тестувати косметику на тваринах

Австралія заборонить тестувати косметику на тваринах

Укрінформ
Австралія найближчим часом приєднається до списку країн, які заборонили на своїй території продаж будь-яких косметичних засобів, протестованих на тваринах.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, Ліберальна партія Австралії дала обіцянку, що з липня 2017 року будь-яка тестована на тваринах продукція буде заборонена. Заборона також торкнеться інгредієнтів, які використовуються для виробництва косметики.

З подібною пропозицією на початку цього року виступила Австралійська лейбористська партія, запропонувавши аналогічний законопроект. Таким чином, незалежно від того, хто переможе на виборах, заборону буде впроваджено.

Ще з середини минулого століття в багатьох країнах було започатковано рух «Краса без жорстокості». Під тиском громадськості, численних виступів і демонстрацій частина підприємств і фірм, що випускають косметику, парфумерію та побутову хімію змінили склад своєї продукції та почали виготовляти її з рослинних продуктів, а випробування проводити альтернативним шляхом.

У 1998 році Великобританія першою з країн заборонила тестування косметичної продукції та побутової хімії на тваринах. Майже через десять років, у 2009-му, косметичні тести на тваринах були заборонені в Європейському Союзі, у 2013-му – в Ізраїлі та Норвегії, у 2014 – в Індії, а у 2015 році до них приєдналася Нова Зеландія.

Визначенням компаній, що тестують чи не тестують свою продукцію на тваринах, займаються дві організації – це BUAV і РETA. На офіційному сайті РЕТА вивішується два списки компаній – «чорний» і «білий». Товари виробників, які не випробовують свою продукцію на тваринах, мають знак: «Not tested for animals» – не випробувано на тваринах або «Animal friendly» – дружньо до тварин. У косметиці позначеній знаком V (веган) немає продуктів тваринного походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-