Двоє загиблих при вибуху на полігоні - солдати-срочники з Харківщини

Двоє загиблих при вибуху на полігоні - солдати-срочники з Харківщини

Укрінформ
Двоє 21-річних солдат, які загинули в результаті вибуху на полігоні у селищі Гончарівське Чернігівської області - з Харківської області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник Регіонального медіа-центру Міноборони полковник Дмитро Горбунов.

"Двоє 21-річних солдат, загиблих на Чернігівщині, - наші земляки, з Харківської області, один - з Балаклейського, другий - з Валківського району. Відразу після вибуху їх направили у найближчу районну лікарню, але вони померли у машині швидкої допомоги від осколкових поранень", - зазначив Горбунов.

За його словами, загиблі прибули у Чернігівську область в якості солдатів забезпечення військових навчань, "раніше вони проходили службу в Житомирській області".

"На місці вибуху виявлено сліди вогнища. Причини вибуху уточнюються. У наявності порушення техніки безпеки військовослужбовцями. Не те, щоб вогнище розпалювати, навіть палити на полігоні не можна", - додав Горбунов.

За його словами, тіла загиблих доставлено у Чернігівський військовий госпіталь для огляду й підготовки до завтрашнього відправлення у Харківську область: "Похорони відбудуться з наданням загиблим усіх військових почестей".

Щодо солдата, пораненого при вибуху, то, за словами Горбунова, він призваний з Чернівецької області і раніше, як і обоє загиблих, проходив службу в Житомирській області. "Його госпіталізовано, його стан середньої тяжкості", - сказав Горбунов.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер вдень у результаті вибуху на полігоні в Чернігівській області загинули двоє військовослужбовців, ще один отримав поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-